Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса.  Ким тържествено обяви

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса. 
Ким тържествено обяви
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса, дори с треска, но не спрял да мисли за народа -

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи победа над ковид. 

Ким " тържествено разгласи победа в извънредно изключителната противоепидемична акция по унищожаването на новия ковид ", заяви държавната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА). Той подреди въведените през май противоепидемични ограничения да бъдат анулирани.

Северна Корея в никакъв случай не е обявявала какъв брой доказани случая на вируса е разкрила, само че на 29 юли тя спря да оповестява за нови инфектирани, съгласно нейната терминология " случаи със признаци на тресчица ". Международни филантропични организации обаче споделиха, че затворената комунистическа страна разполага с лимитирани благоприятни условия за тестване. 

Ким съобщи, че макар отменянето на по този начин наречените оптимални противоепидемични ограничения Северна Корея би трябвало да продължи да поддържа " здрава като стомана бариера против епидемията и да усили работата по противодействието ѝ, до момента в който международната здравна рецесия завърши ", се споделя в известието на КЦТА.

Сестрата на севернокорейския водач, Ким Йо-чен пък сподели, че той също е имал признаци на тресчица. " Дори и тежко болен с висока температура, той не можеше и за минута да легне, тъй като мислеше непрестанно за народа, за който той трябваше да се грижи до дъно във войната против епидемията ", съобщи тя в похвална тирада за брат си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР